Hoppa till sidans innehåll

Lag-SM guld 2016!


Torsdagen den 11 Augusti mötes sex förväntansfulla ekipage från Dressage Club upp på Equality Riders fina anläggning på Hammarö utanför Karlstad för årets upplaga av Lag-SM.


Vi hade fått riktigt bra boxplatser tilldelade och en av de många roliga sakerna med just Lag-SM är att den ”goa” Dressage Club stämning infinner sig direkt. Alla hjälps åt, har roligt och peppar.


På Fredagen var det dags för fyra ryttare att ge sig ut i hetluften i MSV A1. Visst kunde man känna att det var dags men det var också med stolthet jag konstaterade att inställningen hos alla var att nu var det lag tävling så allas resultat var lika viktiga som mitt eget. Precis som det skall vara med andra ord. Våra ”groomar” visade också direkt från start att de var med på noterna och gjorde i ordning hästar och ryttare på löpande band.


Man brukar säga att framgång föder framgång och med det mottot satte Karin ribban på en hög nivå och gjorde en väldigt väldigt fin ritt som senare visade skulle räcka till en indviduell tredje plats i klassen. Smakstart med andra ord. Näst ut på tur var Emma. Även hon gjorde en mycket stabil och fin ritt i sin debut i ett ”Senior SM”. Och även om hon grämde sig över nån liten miss så var det med beröm godkänt. Efter lunch var det Terese tur att ge sig ut i hetluften och hon fortsatte i samma anda. En nära nog felfri ritt resulterade i en fjärde plats indviduellt precis bakom Karin. Dagen avslutades med Veronica som gissa vad? Ja just det, hon gjorde en kanonritt. Om det var personbästa låter jag vara osagt men bra var det.
Så när vi summerade dag  1 var lag 1 i ledningen och lag 2 låg mitt i fältert. WOW!.


Lördages  lag klass var Intermediare 1 och nu fick vi vänta tills eftermiddagen innan det var dags för Sofia att starta. Vi visste ju att vi hade bra finalchans ( 5 bästa lagen till final ) men jag tror ändå Sofia kände av stundens allvar lite innan sin ritt. Men vilken ritt hon gjorde. Inte ett snesteg av varken ryttare eller häst gav dem t o m segern i klassen. Fantastiskt. Sist ut var Åsa som fått vänta länge men det verkade inte beröra en ”räv” som Åsa. Hon gick som absolut sista startande in och red enligt henne själv en av sina absolut bästa Int 1or. Jag kan bara hålla med.
Så när jag summerade de två kvaldagarna kunde jag med ett stort leende konstatera att Dressage Club lag 1 vunnit kvalet med ca 6% marginal och att Lag 2 placerat sig som 11e lag av 18. Vilka ryttare, hästar och groomar.


10.00 på Söndag så var det dags för finalpasset. Alla tidigare resultat var nu  glömda och alla startade på noll igen. Reglerna säger att en ryttare skall rida PSG och två Int 1. Vi hade valt att låta Terese starta och det gjorde hon med bravur. Dryga 69% och seger i PSG talar för sig själv. Och bättre start kunde inte laget få såklart. Nästa ekipage på banan var Karin som i stridens heta glömde att det är sju byten i vartannat i Int1 men i övrigt belönades en fin stabil ritt med dryga 65% av domarna. Fortfarandevar vi i klar ledning men efter att Djursholm gjort överlag bra insatser och även slagit till med en 70% runda av sin sista ryttare krävdes att Sofia red över 64% för att vi skulle vinna. Och det gjorde hon!! Vi var alla imponerade av hennes fokus på uppgiften och när Equipe visade på på dryga 68% och hon bara hade halt/hälsning kvar efter en mycket mycket fin runda jublades det i Dressage Club lägret kan jag lova. SM GULDET var i hamn.

Efter följande prisutdelning, fotografering etc  skedde i ett stort glädjerus och jag tyckte jag såg en liten tår på kinden hos vissa (eller snarare alla) under nationalsången. Precis som det skall vara.

Så jag kan bara sammanfatta helgen på ett sätt. Fantastiskt roligt och det  på många sätt. Grymma prestationer, härlig laganda, bra teamwork och massa annat positivt.  Och ja jag vet, jag har använt många superlativer men det var precis så jag upplevde hela helgen och hela gänget. Avslutningsvis tycker jag att förutom ovan nämda ryttare även Elin, Matilda, Åsa, Ida, Terese, familjen Frankenberg och familjen Matteoni är värda ett omnämnande. Ni var också en stor del i framgångarna.


Efter förra årets Lag-SM har jag för mig att jag skrev att 2016 får de andra lagen se upp. Nu är det vi som får se upp för vi är Titel försvarare.

Grymt!


Johan Ahlström
Lagledare

Uppdaterad: 01 NOV 2016 11:51 Skribent: Annika Kindwall
E-post: Adressen Gömd

 

logga_alone_150x56

"Stöd Dressage Club RSF-handla genom Sponsorhuset.Klicka här!"


 

Varje gång du spelar hos Svenska Spel och använder ditt spelkort fördelas ett antal poäng på den klubb eller klubbar du valt. Ju fler poäng klubben har desto större del av potten från Svenska Spel får klubben ta del av.

Allt du behöver för att vara med i SVEA är ett Spelkort.

Klicka på länken till Svenska spel ovan, välj Dressage Club RSF och följ instruktionerna.


 

hästöga fixad 

  


Postadress:
Dressage Club RSF - Ridsport
Matilda Linder, Bondvägen 116
13675 Vendelsö

Kontakt:
Tel: 0706419902
E-post: dressageclubrsf@gmai...

Se all info